Kategorie
- Słód Dekstrynowy (3)
- Słód Pilzneński (10)
- Słody Ekologiczne (12)
- Słód Golden Ale (3)
- Fińskie Słody Specjalne (18)
- Słód Pale Ale Zero (5)
- Słód Pszeniczny (3)
- Słód Wiedeński (3)
- Słody Monachijskie (9)
- Słód Żytni (3)
- Słody Barwiące (9)
- Słody Karmelowe (30)
- Słody Cookie (6)
- Słód Karmelowy Pszeniczny (3)
- Słód Red Ale (3)
- Słody Czekoladowe (6)
- Słód Karmelowy Żytni (3)
- Słody Wędzone (9)
- Zboża Prażone (9)
- Koszulki firmowe Viking Malt (1)

Systemy jakości
Certyfikaty Jakości
Viking Malt, dążąc do zwiększania zadowolenia Klientów i wykazując zdolność do ciągłego dostarczania wyrobów spełniających szeroko pojęte wymagania, uzyskała oprócz ISO 9001, ISO 14001 i ISO 22000 certyfikaty produkcji ekologicznej oraz koszernej.
ISO 9001:2008
System Zarządzania Jakością wg ISO 9001:2008 został wdrożony w 2005 roku, jest ciągle utrzymywany i doskonalony. Spełniając wyspecyfikowane wymagania w ramach systemu Viking Malt wykazuje zdolność do ciągłego zwiększania zadowolenia Klientów poprzez skuteczne stosowanie systemu, łącznie z procesami dotyczącymi ciągłego doskonalenia systemu i zapewnienia zgodności z wymaganiami Klientów i przepisów prawnych.
Kliknij na logo certyfikatu aby go wyświetlić ...
ISO 14001:2004
System Zarządzania Środowiskowego wg ISO 14001:2004 został ustanowiony i wdrożony w 2008 roku. Mając na uwadze wymagania prawne, dostosowawcze do standardów Unii Europejskiej, Viking Malt zobowiązuje się do dbałości do środowisko poprzez zmniejszanie zużycia mediów, emisji zanieczyszczeń do powietrza i ścieków oraz racjonalne gospodarowanie zasobami naturalnymi.
Kliknij na logo certyfikatu aby go wyświetlić ...
ISO 22000:2005
System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności wg ISO 22000:2005 został wdrożony i certyfikowany w 2009 roku. Bezpieczeństwo żywności jest najważniejszym zagadnieniem, które łączy uczestników całego łańcucha żywnościowego na świecie. Chcąc podkreślić uwagę przykładaną w Viking Malt do dostarczania wyrobów bezpiecznych zdrowotnie oraz ciągłe identyfikowanie zagrożeń, Viking Malt udoskonaliła i ujednoliciła swoje podejście do bezpieczeństwa zdrowotnego produkowanych wyrobów. Wdrażając system zgodny z ISO 22000:2005 w Słodowni, zweryfikowano i ujednolicono cztery kluczowe elementy, na których bazuje norma: programy wstępne (PRP) t.j. programy Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) i Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP), zasady systemu HACCP i jego weryfikacji oraz zasady komunikacji wewnętrznej i zewnętrznej, które obejmują wszystkie zainteresowane strony pośrednio lub bezpośrednio uczestniczące w wytwarzaniu wyrobów w Słodowni, tj. dostawcy surowców, pracownicy, usługodawcy, klienci, jednostki kontroli itp.
Koszerny
Certyfikat koszerności jest potwierdzeniem, że wszystkie wyroby Viking Malt spełniają wymagania odnoszące się do reguł obowiązujących w prawie żydowskim i mogą być stosowane do produktów dozwolonych do spożywania.
Kliknij na logo certyfikatu aby go wyświetlić ...
Ekologiczny
Certyfikat produkcji organicznej/ekologicznej potwierdza, że wyrób został wyprodukowany zgodnie z wyspecyfikowanymi wymaganiami Rozporządzenia Unii Europejskiej, ze specjalnego jęczmienia ekologicznego, pochodzącego z upraw wyłącznie ekologicznych.