Polityka Jakości

Strategia jakości i bezpieczeństwa żywności

Kierownictwo i Pracownicy Viking Malt deklarują swoją odpowiedzialność za powtarzalną, wysoką jakość i bezpieczeństwo zdrowotne produktów, którymi są: słód pilzneński, słody specjalne i zboża prażone, co stanowi integralną część zarządzania naszą firmą.

Cele Viking Malt:

• Produkcja słodów specjalnych i zbóż prażonych o powtarzalnej wysokiej jakości z zachowaniem tradycji i jej niepowtarzalnego charakteru, pozwalających stosować nasze wyroby do regulacji procesu produkcji w browarach.

• Dbałość o spełnianie wymagań i oczekiwań Klienta w zakresie jakości, bezpieczeństwa zdrowotnego, terminowości dostaw i obsługi.

• Spełnienie wymagań norm, specyfikacji, przepisów prawnych, ciągłe identyfikowanie zagrożeń dotyczących bezpieczeństwa żywności.

• Dążenie do pełnej satysfakcji Klienta z zachowaniem zasad handlu.

• Utrzymanie dobrej marki i opinii lidera w produkcji słodów specjalnych w Polsce, dążenie do ugruntowania dobrej pozycji w Europie i na pozostałych rynkach.

Zadania do realizacji powyższych celów:

• Dostosowywanie parametrów produkcji słodów specjalnych i zbóż prażonych do indywidualnych potrzeb Klienta.

• Stosowanie tradycyjnej technologii produkcji w sposób zapewniający uzyskanie wyrobów najwyższej powtarzalnej jakości i bezpiecznych zdrowotnie.

• Kontakt i dialog z Klientem o problemach oraz wspólne ich rozwiązywanie.

• Wdrażanie nowych produktów wg zapotrzebowania rynku.

• Zapewnienie wykwalifikowanej kadry oraz jej systematyczne szkolenie.

• Wprowadzenie indywidualnej odpowiedzialności pracownika za jakość.

• Uświadamianie pracownikom bieżącego etapu realizacji strategii i kierunku rozwoju firmy oraz wykorzystanie zasobów do ich realizacji.

• Ciągłe doskonalenie jakości zarządzania firmą.

 


Jeśli masz jakiekolwiek uwagi i opinie o naszych produktach, serwisie, obsłudze Klienta lub chcesz zgłosić reklamację, napisz do Nas.

Cenimy Twoją opinię. Dzięki niej możemy ciągle podnosić poziom naszych produktów